Ämne:


Ny outfit!

Som planerat satt jag imorse och sydde åt Eliza. Här är resultatet! :)
 

Eliza (Doll-Love Yoyo)

Här kommer lite fler bilder på Eliza, som jag redigerat i photoshop. 
  
 
 
 
 

Titta...

...vad jag fick idag, levererat till min dörr! Iiiiih! Kunde knappt signera lappen så skakig jag var, haha! I fredags fick jag mail från försäljaren att dockan hade skickats och skulle normalt anlända inom 15-25 dagar. Gissa om att jag fick mig en chock!
 
 
Bort med kartong! Klippa och slita och till slut kunde jag lyfta lådans lock, och detta är vad jag fick se. "Kuddar, lyfta upp dem. Rosa, ja just det ja, peruken! Och åh, massa lappar, intressant, de står på kinesiska *kastar dem åt sidan*, åh, där är fötterna! Dockans fötter! Iiiiiihh!"
 
Hm, det var tur att ingen filmade det här, hehe.
 
 
Det var bara att långsamt och försiktigt klippa upp plasten som hon låg inlindad i, det gick så långsamt att det började bli irriterande, ville ju se henne! Och när plasten var borta till slut... så höll jag på att tappa andan!
 
 
Hon är såååå mycket vackrare i verkligheten än vad hon är på bild! Är verkligen helt såld! Satt säkert och stirrade på henne i fem minuter, Yoshi flåsade bakom nacken på mig och ville ha min uppmärksamhet, men nej. Tror inte ens bomb hade kunnat få mig att rycka till... ;) Älskar de mörkblåa ögonen jag fick med henne, hur fina som helst! Och av glas dessutom, helt perfekt! :)
Och hmm, först nu jag lägger märke till det men ögonfransarna ser lite knasiga ut på höger sida :P
 
 
 
När jag var färdig med att stirra sönder hennes ansikte plockade jag av baksidan på huvudet för att kika vad som fanns där inne. Ingen hjärna såklart (torr, jag vet) men plockade loss ögonen från häftmassan och bestämde mig för att prova ett par av akrylögonen, de bruna, och de satt hur bra som helst! Riktigt fint. Satte på peruken och skulle ta på henne kläderna när jag till min fasa insåg att i princip INGEN av klädesplaggen jag sytt passade!! Trots att jag varit så noggrann med måtten... Bara en satt bra, vilket är den gula klänningen med de randiga strumporna nedan. Titta så fiiin hon blev! :D Ska ta nya bilder med denna outfit när jag har fått hem den bruna peruken ^^
 
 
Och såhär fin blev hon i den rosa outfiten! Var bara tvungen att testa de rosa ögonen också och tyckte det blev helt otroligt fint <3
 
 
Efter att ha tagit hur många bilder som helst kom jag äntligen fram till vilket namn jag ville ge henne... Eliza! Tyckte det passade henne perfekt! :D
Imorgon är jag ledig hela förmiddagen och då ska symaskinen vara igång! Och nu ska jag se till att göra klänningar som passar, haha!

Nytt jag sytt

Väntar ännu på mail om min Doll-Love Yoyo är på G, inom 25 arbetsdagar är det lovat att den ska vara iväg och efter idag har det passerat 24. Har än så länge fått hemskickat de tre par skorna jag köpt samt ögonen, nu väntar jag på dockan och perukerna.
 
Ögonen - de i olika färger är av akryl i 14mm medan de rosa längst fram är av glas i 12mm
 
Skorna! De är så fina alla tre men är nog personligen mest förtjust i de bruna läderstövlar!
 
Har köpt hem en massa tyger, mest satin och spets samt sådant med lite jul/vinter tema, och har kört symaskinen varm. Tog lite bilder på kläderna jag sytt, nästa projekt är ett Lucia-liknande linne med ängelvingar bakom som jag köpte i Panduro Hobby :)


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snart är vi på kurs!

Om drygt en timme sitter jag och Yoshi på bussen mot Centralen, sedan är det en kort promenad och vi är framme vid Lodjurets Hundddagis, där Bonizas hundskola håller sina kurser. Skrev tidigare ett långt inlägg om att vi äntligen lyckats hitta en kurs vars tider passade oss och där det dessutom fanns platser kvar, tyvärr försvann inlägget innan jag hann publicera det då jag varit ifrån datorn för länge...
 
Detta blir tredje kurstillfället och jag tycker att det har varit väldigt lärorikt och intressant hittills. Tycker verkligen att det är synd att jag inte gått kurs med honom när han var yngre, då det finns sådant jag gjort fel omedvetet och han har därför vissa beteenden jag måste träna bort. Men bättre sent än aldrig och jag tycker redan det har blivit stora framsteg! Vi kommer arbeta mycket på att slappna av, då vi har svårt att hitta av-knappen (eller vad man nu ska kalla det) hos honom. Han stirrar som tusan och kan inte lägga sig ner på filten utan muta. Men som sagt börjar det bli bättre. Har arbetat mycket med klickern för att bygga upp mer positivitet kring hans namn och det gav nästan genast resultat. Tidigare kunde han ignorera mina kallelser länge (eller inte alls) men numera lyssnar han och söker kontakt nästan direkt. Han är väldigt snabblärd och arbetsvillig, det gäller bara att jag är mer uppmärksam och ser till att dra så mycket lärdom som möjligt av denna kurs!

När man har tråkigt...


Design and Layout by  Kazooz - Creativity and Design