Ämne:


Japan 2012 - Del 4

Under kvällen, samma dag som vi spenderat uppe i bergen i Fushimi Inari, blev vi upphämtade vid en tågstation av en vän, som, om jag förstått det rätt, är född och uppvuxen i Japan men som även bott i Korea, där hennes ena förälder kommer ifrån. Av henne blev vi bjudna på en riktig festmåltid måste jag säga, OJ så gott det var! Tänk er fondue, fast med chopsticks och obegränsat av tunna strimlor med biff, i en soppa fylld med massa annat gott, bland annat udon-nudlar som jag tyckte var hur gott som helst (fast verkligen helt omöligt att fånga upp med pinnarna, höll på att bli lite smått tokig på de här übergoda tjocka nudlarna!). Maten värmdes upp av en elektrisk spis som låg i mitten av bordet. Vi åt och åt, ja, klämde till och med ner efterätt, och jag måste erkänna att jag fick dåligt samvete när vi sedan fick notan, vi som dessutom blev bjudna. Men hon var envis och vi fick hålla kvar pengarna i plånböckerna fastän vi helst hade betalat. Detta var en måltid jag sent skulle glömma!
 
 
Dagen efter var vår näst sista dag i Japan och Kyoto, och vi bestämde oss för att hinna med så mycket sightseeing som möjligt. Vi blev guidade och guiden höll sina planer lite hemlig, då han ville överraska oss med platserna vi skulle besöka. Vi besökte ett helt fantastiskt tempel, där kameror tyvärr inte var tillåtna. Där fanns hundratals vacka bronsstatyer, och jag hade gärna berättat namnet på detta tempel om jag hade kommit ihåg det. Men välkänt är det i alla fall.
 
Vi besökte senare ett annat tempelområde, men snart kom regnet. Och det var inte en liten skur heller, nej. Det verkligen ÖSTE ner, och blixtrade och dundrade och var samtidigt väldigt klibbigt varmt. Aldrig varit med om något liknande, ja, det kändes till och med som om blixten slog ner precis bredvid en. Fullkomligt öronbedövande var det, och sen hjälpte det väl inte heller att veta att regnet var giftigt och att folk faktiskt riskerar att bli flintskalliga(!) på grund av det. 
 
Tempelområdet vi hann besöka innan regnet började ösa ner...
 
I förra inlägget berättade jag om fortunes som vi testade på. De som hade dåliga fortunes knöt fast de i en gren eller liknande, för att de inte skulle slå in. På bilden ovanför finns en hel del oturliga fortunes som fick knytas fast där.
 
Vår äventyrsfärd avbröts ganska snart och vi förberedde oss för att spendera resten av dagen inomhus i shoppingscenter samt i hostellet. Vi köpte lite smågrejer och åt nudlar till middag. Jag och min vän hyrde även varsin Yukata från hostellägarna som vi testade lite snabbt, och nej, jag tänker inte publicera bilderna!
 
Hittade en massa Studio Chibli grejer och var bara tvungen att köpa denna plånbok - Jiji från Kikkis Expressbud
 
På grund av oturen vi hade haft dagen innan bestämde vi oss för att vara flitiga under våran sista dag och göra det som var tänkt dagen innan. Så vi gick upp tidigt och satte oss på bussen efter en snabb frukost. Och nu ska jag vara lite lat och inte skriva något om första platsen vi besökte, bilderna får tala för sig själva!
 
 
Efter att ha besökt platsen ovan började vi följa det som kallas för The Philosopher's Walk, Filosofens väg. Där var väldigt vackert, men man skulle ha varit där under våren - då blommar alla körsbärsträden och det är minst sagt helt otroligt. Nästa gång jag återvänder till Kyoto ska det utan tvekan vara under våren!
 
 
Och här kommer de två sista bilderna jag tog, innan vi återvände till hostellet och förberedde oss för att bege oss hemåt, min vän till Sydkorea och sitt pluggande och jag till Sverige, där jag skulle njuta av min sista veckas ledighet innan kursstart.
 
 

Kimono-inspirerad dräkt

Snart, snart, snart, är min docka färdig och redo att skickas till Sverige! Väntar på ett mail som kommer antingen denna veckan eller i början av nästa (om de nu lyckas hålla sig inom den lovade tidsramen). Har fortsatt sy i längtan efter henne (har ännu inte kommit på något passande namn) och känner att det bara blir bättre och bättre! Har till och med skänkt bort några av de första försöken jag lyckades åstadkomma till mig syster, som blev helt till sig av lycka.
 
Mitt senaste försök var en kimono-inspirerad dräkt, där jag även kom att tänka på att fota processen. Tänkte att det kunde bli lite av en tutorial, trots att jag är långt ifrån kunnig inom sy-världen. Mest för skojs skull ;) Ursäkta de kassa mobilbilderna!
 
Efter ett besök i den nya Panduro Hobby butiken i Emporia kom jag hem med detta Tilda-tyg, som jag tyckte skulle bli perfekt till det jag vill sy! Först klippte jag ut alla delarna - de två identiska som ligger överst är ärmarna, den tredje delen är baksidan till överdelen. De två mindre delarna längst ner till höger är till framsidan, medan den största delen är den jag valde att börja arbeta med, nämligen nederdelen. (Är man inte så lat som mig så ser man till att stryka tyget innan man börjar sy, hehe.)
 
 
Jag började med att vika in kanterna och sy. Här har jag däremot gjort ett misstag och fått sy dubbelt på den nedre delen - en gång när jag skulle sy den vikta kanten och en gång till när jag skulle sy dit spetsen...
 
 
Men man lär sig av sina misstag! Även till ärmarna ville jag ha spets och då såg jag till att sy fast den vikta kanten samtidigt med spetsen. Resultatet blev betydligt mycket snyggare!
 
 
För att avsluta nederdelen använde jag ett resårband på den övre raka delen. För att få volanger har jag stretchat ut resårbandet små bitar i taget. Här fick jag ta det riktigt långsamt så att det inte blev alltför fult. Skulle det bli fult ändå spelar det inte så stor roll då detta kommer täckas över av ett midjeband senare :) Ställ denna åt sidan och plocka sedan fram alla de övriga delarna.
 
 
Och det är nu jag kommer hoppa över en del, men jag hoppas ändå att bilden visar i vilken ordning jag har gjort detta. Jag har helt enkelt börjat med att sy fast ena delen av framsidan med tröjärmen, de rätta sidorna mot varandra, och sedan fortsatt med bakdelen. Bakdelen har sedan fått hänga ihop med andra tröjärmen, och den med andra framsidan. Det kan även vara ganska smart att stryka detta efteråt, men ja, jag är ju lite för lat för att orka plocka fram strykbräda och strykare (som för den delen ligger långt inne i ett skåp med en hög kartonger över).
 
 
Nästa steg är att plocka fram satinband. Jag valde mellan ett ljust rosa alternativt rött/rosa(?) band. Både hade funkat bra till tyget men jag valde det ljust rosa då jag ville ha dräkten lite mer diskret, dessutom hade det passat min docka bättre med lite ljusare färger.
 
 
Här finns det många sätt att gå tillväga, men jag gör det gärna så enkelt för mig som möjligt. Så jag tog mitt plagg och började längst ner på framsidan, med den rätta sidan uppåt. Med nål fäster jag det dubbelvikta satinbandet, kant mot kant med plagget, och syr hela vägen runt, tills jag kommer till den motsatta sidan av där jag började. Jag viker fram satinbandet och resultatet blir som ni ser här.
 
 
Jag upprepar samma process på nedre delen av framsidan, samt på det som senare kommer bli baksidan av dräkten. Nu är det inte långt kvar innan dräkten är färdig!
 
 
Jag viker sedan plagget ut och in och syr från tröjärmen hela vägen ner till kanten av dräkten, som ni ser på bilden nedan. Upprepa sedan detta på andra sidan, och över delen är nästan klar!
 
 
Och så är det dags för min personliga favoritdel - att vända ut och in på plagget, så man får se sitt resultat! :P Jag klipper lite lösa trådar (stryker om man känner för det) och tada - du har överdelen av dräkten färdig!
 
 
Och resultatet! Det finns ju alltid plats för förbättringar men måste ju säga att jag ändå blev nöjd med denna :) Har planer på att göra outfiten mer komplett med ett par strumpor och ett hårband, men det får vänta! Annat som kan vara bra att tänka på att är att jag avsiktligen låtit min kimono-inspirerade dräkt vara lite större än dockan som bär den på bilden, då hon har mindre mått än vad min BJD kommer ha ;)
 

Fairy Tail - NaLu for the win!

Alltså, all ära till Naruto (det finns inget som slår Naruto, inget!), men Fairy Tail är bara så himla bra! Min syster (hon som är 17 då, inte hon som är 6) har tjatat om att jag borde läsa den länge, länge, och bara för att hon tipsat om det har jag inte velat läsa. Vaddå, det är väl så syskon fungerar? Hur som helst började jag läsa den till slut, hemligt, då min syster råkar vara världens spoiler-mästare. Och oj, vad bra den är!
 
Visst, nu snackar jag mest om historian. Är inte så glad i att karaktärerna är antingen supersnygga (då snackar jag ballongpattar hos tjejerna och sixpack hos killarna) eller överdrivet skitfula. Men historian! Historian är så himla bra! Dessutom älskar jag de varierade karaktärerna, finns nog ingen jag tycker illa om. Eller jo, Fairy Tails mästare Makarov (kan han inte bara dö snart så att någon annan kan ta över, någon häftigare?!).
 
Jag faller lätt för dem karaktärerna som tidigare visat sig som onda, men senare blir goda, eller tvärtom. Som Gaara och Tobi/Obito/Madara, i Naruto. Eller som i Fairy Tail, då talar jag om Gazille och Luxus (eller Gajille och Laxus, de verkar byta namn hela tiden pga dåliga/olika översättare?!). Och sen älskar jag alla möjliga par man kan se i serien, är helt för en Natsu/Lucy relation, eller NaLu, som det står i rubriken.
 
Hmm, nu blev det mest bara babbel här känner jag. Är så dålig på att skriva om något jag verkligen tycker om utan att det blir rörigt!
 
Hur som helst, läs Fairy Tail! En riktigt bra manga serie, vilket också är tydligt på toplistorna på olika sajter, då dem är rankade inom top 5.
 

Handgjorda kläder till BJD

Denna veckan har jag längtat något så in i efter min BJD tjej, och bara genom att shoppa grejer och göra grejer till henne har jag kunnat stilla denna längtan (men bara lite!). Har beställt tre olika sorters skor från eBay: ett par läderstövlar i brunt, rosa läderskor med spets och ett par vita sneakers med körsbärsmotiv. Så himla gulligt! :3
 
  
 
 
Utöver det har jag shoppat ett paket med fyra par 14mm ögon i random färger, men fick senare läsa att det kan vara problem med vissa 14mm ögon på denna dockan då de fyller ut ögonhålorna nästan helt, så pass att ögonvitorna knappt syns. Beställde därför ett par 12mm ögon till i glas, rosa. Sedan har jag även beställt ett par randiga, rosa strumpor. Perukerna får vänta tills jag fått lön, har lagt till några i min bevakningslista!
 
Tänkte först även beställa kläder, men innan dess tänkte jag prova på att sy egna, för att se hur det går. Hade träslöjd i högstadiet och kan i princip inget om att sy, jag brukar oftast bara testa mig fram. Mamma som tidigare hade en hobbybutik på nätet där hon sydde och sålde barnkläder, har en massa tyg som bara ligger här hemma. Så jag plockade fram hennes symaskin och började testa, med BJD-dockans mått. Och det gick faktiskt! Här är andra resultatet:
 
 
Det första försöket blev förstås totalt misslyckad så bilden på den hoppar vi! Blev faktiskt nöjd med denna rosa, fast ja, stygnen ser ju för jäkliga ut... ;) Dessutom är denna Barbie som fick stå som tillfällig modell för klädesplagget smalare än vad min docka kommer vara så den hängde en del.
 
Mitt tredje försök hade för syfte att göra en lite mer långärmad klänning, jag lyckades väl lite sisådär. Fick klippa upp vid ryggen då jag knappt fick in tröjan genom dockans höft, och dessutom blev mudden runt halsen ett totalt misslyckande. Kommer få göra om denna!
 
 
Efter att ha slaktat en del av mammas tyger och rört omkring bland hennes fint sorterade högar (hon blev inte så glad när hon fick se röran) blev det en tur till Stoff & Stil. Tyckte mamma saknade ett utbud av tyll och spets så det var främst det jag var ute efter. Sedan att jag köpte hem en massa annat krimskrams blev bara en stor bonus!
 
Eftersom jag får hem min BJD inte långt från jul tänkte jag testa mig på att sy en outfit med lite jul-känsla. Den blev inte riktigt som jag hoppades på men fin ändå. Kommer troligen testa på något liknande igen.
 
 
Mest nöjd blev jag ändå med rosetterna jag gjorde till outfiten ovan. Har tidigare sytt sådana rosetter till kaniner så jag visste vad jag gjorde. Till skillnad från kläderna då, som jag bara gjorde utan någon direkt plan eller kunskap... ;)
 

Äntligen är tratten av!

Det är nog lätt att föreställa sig hur lycklig Yoshi blev när jag äntligen tog av kragen! Tog av den i torsdags och då hade det gått en vecka, egentligen tre dagar för tidigt enligt rekommenderingen men jag tyckte det var lika bra, han läkte fint och dessutom skulle kragen hela tiden gå sönder och såg rätt så hemsk ut.
 
Fotade fina vovven när han var ute i trädgården, glad över att äntligen slippa ha något jobbigt stort runt halsen! (Ja, jag lyckades hitta gömstället där mamma har sin kamera och snodde den... ^^,)
 
 
 
 

Twinight - 13 november

(Första inlägget från mobilen!)

Idag var jag snabb nog att boka plats till mig, min syster och mamma till Twinight den 13 november. Kl. 21:15 ska vi vara på plats i Royal och först se Breaking Dawn Part 1, följt av världspremiären av Breaking Dawn Part 2! Ska bli spännande att för en gång skulle vara med om en världspremiär av en Twilight-film, måste erkänna att jag mest tycker det kommer vara väldigt spännande (och hysteriskt roligt) att sitta där bland alla Twilight-fantaster som tydligen tjuter halsarna av sig var gång Jacob tar av sig tröjan (och det gör han ju ofta). Haha! Längtar :)


Japan 2012 - Del 3

Dagen efter besöken i Nara och Kobe var det dags att bege sig mot Kyoto - och som jag hade längtat! Stortstadslivet i all ära, men det var de tempel och den gamla japanska kulturen jag ville uppleva! Förhoppningarna var stora - skulle jag möta några geishor, tro? Kyoto Station var för den delen enormt och man kunde färdas långt, långt uppför rulltrapporna, som aldrig verkade ta slut.
 
Denna trappan blev jag fullkomligt kär i - liksom Pikachu! Och Keldeon - en legendarisk pokémon som man bara kan få tag på via event. Vill ha! Det var minst sagt Pokémon hysteri i Japan då en ny film är på G och snart är det ju även release i Europa för nya Pokémon Black & White Version 2 (ja, klart att jag redan har förbokat, White denna gången!) Oj, så nördig jag är... ;)
 
När rulltrapporna uppåt väl tog slut kunde man njuta av utsikten - som ni ser på bilden kunde man se större delen av Kyoto samt Kyoto Tower. Tycker det är så vackert att staden är liksom omringad av berg... Vår första mål i Kyoto var att besöka Nishiki Market.
 
 
Behöver jag säga att vi gick mycket de dagar vi spenderade i Japan? Nej, självklart inte. Vi gick, och gick, och gick... Jag har förmågan att släpa mina skor rätt så mycket i marken och mina relativt nya Reebok EasyTone är knappt användbara längre. Och för att inte tala om mina fötter! Blåsor överallt, inklusive ställen jag inte trodde man kunde få blåsor på. I Kyoto blev det dock värre. Vi gick upp, och vi gick ner, och massor med trappor! Och dessutom den värmen... Ja, till slut brydde man sig inte ens om att det bara vällde ut svett från varenda por på kroppen. Men vi tog i alla fall en del pauser, när jag tog bilden nedan satt vi vid en flod och svalkade fötterna.
 
 
Till skillnad från Osaka fanns här tempel överallt, det fanns så många att jag till slut inte orkade ta fler bilder. Plockade fram mobilen emellanåt men det kändes som att jag inte lyckades fånga hur vackert det egentligen var. Bjuder därför bara på en bild, som jag tog första dagen.
 
 
Vi begav oss sedan uppför (såklart, det kändes som om man bara gick uppför hela tiden!) en väg som ledde oss till ett tempel. Utsikten från templet var alldeles underbart, det var högt uppe och man kunde se Kyoto på långt avstånd! I templet testade jag någon sorts "fortune telling" som jag också läst om i manga, där jag fick hålla i en burk med en massa pinnar och skaka om denna, tills en pinne till slut trillade ut. Där står ett nummer, och det numret avslöjar vilken sorts "fortune" man fått. Min lapp som jag fick (självklart stod det på japanska men som tur var hade vi ju Yuko med oss) visade sig berätta att jag hade stor lycka, kändes ju bra! Min kompis hade däremot otur, en som Yuko uttryckte det som "very, very bad". Tydligen gör man så med dåliga "fortunes" att man knyter fast dessa på ett ställe och hoppas att de inte slår in.
 
Utsikten från templet! Helt otroligt vackert och obeskrivligt...
 
Det mörknar ganska tidigt i Japan tydligen, och vi begav oss till några barer. Jag är långt ifrån någon som förstått varför folk är så förtjusta i alkohol och kommer nog aldrig göra det heller. Låter det konstigt om jag säger att den första baren vi gick till i Kyoto var den första baren jag besökt i hela mitt liv? Ja, det är ju så. Tydligen skulle jag vara oartig om jag sa nej och jag hade väl inte annat val än att följa med. Inte för att jag hade något emot det egentligen, det var ju trevligt sällskap och roligt att träffa nytt folk!
 
Och just det ja, vi såg ju geishor! Tyvärr var detta den enda bilden jag tog, då jag inte riktigt kände för att kasta mig fram eller ställa mig i vägen för dem. Dessutom var de redan jagade av en del kameror och jag kände inte riktigt för att bli en av dem som gjorde så...
 
Roligast för kvällen var ju att få se japanerna dansa traditionell japansk dans. Många tog denna dansen på riktigt allvar och var fullt fokuserade, medan andra flummade runt lite sådär ganska fulla. Men riktigt roligt hade dem ju allihopa och det var så underhållande att se dem! Ett försök gjordes att dra mig innanför denna ring av lyktor och dansa, men jag lyckades stå kvar där jag gjorde. Vilket var bra. För jag. Dansar. Inte. Någonsin!
 
 
Vi återvände till Hana Hostel sent, sent på natten. Min säng var inte bäddad och jag var rädd att jag skulle störa de andra som sov, men jag lyckades väl till slut. Kan ju tillägga att detta var den första natten som jag faktiskt sov ostört, utan någon som helst hosta! Huvudet på kudden och allt blev svart direkt, så härligt!
 
Men det blev ändå inte mycket sömn den natten, då hostellet förväntade sig att vi skulle checka ut redan 8 (!) på morgonen. Detta var vi inte alls glada över, men vi gjorde ändå så att vi inte lämnade in nycklarna förrän 9. Inget märkte något, ingen skada gjord! Vi packade på oss alla väskor igen och gick nerför gatan. Där låg nämligen Taro Cafe, hostellet vi skulle spendera våra två sista nätter i Japan. Men vi stannade inte där längre än att vi lämnade väskorna och betalade, för nu skulle vi till Fushimi Inari, ett shintotempel i Fushimi-ku. Och här snackar vi OTROLIGT! Där fanns säkert tusentals och tusentals röda torii-portar, som ni kan se på bilden nedan.
 
 
Om jag tyckt att vi gått mycket tidigare så var det mot hur mycket vi fick gå här - dessutom var det bara en massa trappor uppåt och för att göra saken värre kändes denna dagen som den varmaste vi hade upplevt sedan vi anlänt här! Jag flåsade och svettades och var på väg att ge upp varje gång en trappa såg ut att nå sitt slut, bara för att mötas av ännu fler trappor! Men nu ska jag inte klaga om detta, för naturen där var helt fantastisk och det var väldigt intressant att se alla statyer. Jag skäms lite grann för att jag inte kan namnet på alla de saker jag sett, men bland dem jag faktiskt kan namnet på var Kitsune-statyerna som vi fick se överallt, de flesta av dem med någon slags tyg (kläder) över sig.
 
På bilden kan ni se två Kitsune-statyer, båda med röda "kläder"
 
På vägen nerför (äntligen!) såg vi en lapp som varnade om vilda apor, och hur man skulle agera om någon av dem blev för närgångna (de kan bli väldigt aggressiva). Vi började genast titta efter dem, men kunde tyvärr inte se några. Har fått höra att när man väl får syn på en apa kan man lätt få syn på många fler, då de rör sig i flock. Men det fanns inga synliga apor den dagen, tyvärr!
 
Äntligen kunde vi gå neråt *pust*. Minns verkligen hur glad jag blev av att se trapporna leda nerför!

BJD - Ball Jointed Doll

Oj, som jag har suktat efter en egen BJD, i flera år faktiskt (ända sedan jag kom i kontakt med mangavärlden). De är så oerhört fina och jag, som lätt faller för ett intresse och kan hålla på med det väldigt länge, har drömt om dagen då jag håller i min alldeles egna! Självklart skulle den vara så personlig som möjligt med kläder, face-up och hårstil jag själv fixat. Jag antar att jag är väldigt kreativ av mig och samtidigt älskar sånt här!
 
Men oj, så dyra de är, dessa dockor! Suck... Har besökt bland annat Iplehouse, FairyLand, Doll-Love, Luts och några till jag inte minns namnet på, och letat efter en mindre tjej på 25cm. Pengarna har jag inte haft (är fruktansvärt dålig på att spara!) men... Nu! Nu har jag minsann pengarna!
 
Denna underbaring hittade jag på eBay och kommer från Doll-Love. Hon kommer vara ganska naken när jag får henne men hon är åtminstone sminkad och har med sig peruk och ögon i lådan. Från Kina kommer hon färdas så det tar sin lilla tid innan jag slutligen får henne! Längtar oerhört mycket!
 
Min första BJD-docka är på väg från Kina! Hm, undrar vad hon ska heta...

Haga Veterinär

Imorse väcktes man som vanligt av sin fina valp som inte är valp mycket länge till. Vår morgonritual går till som så - Yoshi väcker mig med lite gnäll från sidan av sängen, jag hälsar = klartecken att han får hoppa upp i min säng och kela en stund. Han stretchar bredvid mig innan han till slut lägger sig tätt intill mig och vill bli kliad på magen. Så brukar vi mysa i cirka en kvart innan det blir dags för en morgonpromenad. Efteråt är det dags för frukost.
 
Men denna morgonen såg lite annorlunda ut, för när Yoshi väckte mig reste jag mig direkt och gick ut med honom. Han skulle tröttas ut direkt på morgonen med lite söklek och spring, och han blev ännu mer förvirrad när han får se en tom matskål i köket efteråt. Blir det ingen frukost? Inte hade han fått någon kvällsmat dagen innan heller.
 
Idag var det nämligen dags för kastrering! Lämning skulle ske mellan 8-9 och vi hade fått veta att han inte fick lov att äta något. Efter en biltur till veterinären i Haga där familjen lämnat över både katter, kaniner och hundar tidigare, gick vi en liten runda utanför på gräset så han fick kissa och markera av sig ordentligt. Han vägdes, 16,1 kg, sedan var det dags att gå. Yoshi fick snällt följa med djurskötaren.
 
När jag kom hem igen gjorde jag något riktigt korkat. Jag kollade på en video där de kastrerade en hund på youtube. Gör inte om mitt misstag.
 
Klockan var två när vi skulle bege oss för att hämta honom. Jag hade många funderingar kring hur Yoshi skulle vara när vi kom; bilden av hur han hade svansen mellan benen och pep på grund av smärta och krage runt halsen var helt klart överlägsen. Men det visade sig att jag hade inte verkar ha full koll på min egen hunds mentala styrka för när jag hör honom närma sig möts jag av en dragande hund som bara vill bort, bort, bort från djurskötaren och upp i mitt ansikte så han kan pussas och piskas med sin vilt viftande svans! Oj, så pigg och lycklig han såg ut!
 
Och sen kunde man förstås inte låta bli att skratta - var man klumpig redan innan blir man bara desto klumpigare med en stor krage runt halsen och lite smått vingliga ben efter att ha vaknat upp efter sövning. Han slog i stolpar och träd och bilar och buskar - ja, till och med marken för är man än doft-tokig lagotto är marken den bästa platsen att sätta nosen på. Efter att ha hälsat glatt på alla där hemma slocknar man som ett ljus på mattes säng.
 
Min fina alien-vovve! 10 dagar till ska han ha denna fina krage.

Design and Layout by  Kazooz - Creativity and Design